marți, martie 8

Manifest pentru femeie

Pana la urma ce inseamna sa fii femeie? In afara de definitia biologica a femeii, restul este subiectiv. Sunt atatea tipuri de femei, incat nu ai putea sa dai o definitie a ceea ce inseamna sa fii femeie.
Sunt femei puternice, stapane pe ele si care au succes in orice. Pe ele eu le vad coborand din SUV uri luxoase pe care si le-au cumparat din munca lor. Sunt inaccesibile, cel putin asa par, si inhiba prin aura de putere pe care o emana in jur.  
Sunt femei-copil care ii incanta pe cei din jur cu veselia lor continua, care sunt libere pentru ca nu au nici o grija si nu isi pun niciodata probleme. Nimeni nu are alte asteptari de la aceste femei decat sa ii incante si sa ii inveseleasca. Aceste femei stralucesc in copilaria lor pe oriunde s-ar duce si orice ar face. Si trec prin viata zambind si dansand.
Exista femei-mame, care sunt luminoase numai cand sunt cu copiii lor. Da, chiar cred ca unele femei s-au nascut ca sa fie mame, ca asta este menirea lor in viata. Si nimeni nu trebuie sa le judece ca lasa alte lucruri la o parte pentru a-si urma menirea.
Mai sunt si femei dulci si atat. La ele ar trebui apreciata feminitatea extrema, faptul ca isi asuma ca le intereseaza mai ales hainele, parfumurile, poeziile si muzica soft. Da, este o parte din femeie si asta.
Sunt multe femei complicate, care nu stiu ce vor, nehotarate pana in maduva oaselor, care umbla prin viata cautand ceva, fara poate sa il gaseasca vreodata. Aceste femei au nevoie sa fie tinute de mana, oprite din alergat si protejate de ele insele. Poate s-au pierdut in lume si nu se cauta decat pe ele si se vor inapoi. Si cu putin ajutor se pot regasi si vor deveni geniale.
Exista femei care pot fi fericite numai in prezenta unui barbat. Ele sunt femei  doar in raport cu un altul. Ce apreciez eu la aceste femei este daruirea. Se daruiesc pentru ca un altul sa straluceasca, se daruiesc pentru a se simti femei.
Femeia dura si directa... este vazuta ca lipsita de feminitate, masculina. Este femeia de care se tem cei din jur. De ce? Pentru ca spune lucrurilor pe nume? Eu le respect pentru ca nu se lasa prinse in canoanele sociale si isi asuma ca sunt altfel decat dulci si sumisive. Dar sunt la fel de femei, poate chiar mai mult, pentru ca au curajul de a actiona pentru ele si pentru lucrurile in care cred. Pana la urma, curajul este o trasatura umana, nu masculina.
Exista o infinitate de tipuri de femei. Fiecare cu rolul ei. Si pentru fiecare exista cineva care o va aprecia pentru puterea, inteligenta, feminitatea, genele lungi, daruirea sau curajul ei. 

Un comentariu: