joi, ianuarie 19

”Proclamatia de la Universitate”


     Ba baiete, pe mine nu ma reprezinta deloc manifestatiile astea. Nu sunt nici de acord cu ele, nici impotriva lor. Dar clar NU ma reprezinta oamenii care sunt acolo, nici manifestantii pasnici, nici huliganii.
     Eu am o mica problema cu organizarea lor, care este minunata, dar lipseste cu desavarsire! Nu au un program, nu au doleante clare, nu stiu nici ei de ce sunt acolo si exact ce anume cer. Este o debandada monumentala ce se intampla cu ei. Totul a pornit ca un protest impotriva Legii Sanatatii, dar a deturnat imediat. In ce directie? Pun pariu ca nici ei nu stiu... Impotriva lui Basescu, a Guvernului, a mamei lui Stefan cel Mare. OK, sunteti impotriva lor! Dar ce vreti mai exact? Sa dispara? OK. Si cum vreti sa faceti asta? Cu pancarte scrise agramat?! Fara o lista de cereri? Fara un lider care sa va reprezinte?
     Spune toata lumea ca cei de la conducere nu apar, nu doresc sa discute. Intrebarea mea este: de ce naiba ar face-o? Traim intr-un sistem institutionalizat. Institutia presedintiei sau a guvernului discuta cu alte institutii. Mi se pare normal sa fie asa. Adunarea de ingramaditi de la Universitate nu s-a constituit ca si INSTITUTIE! Oamenii astia nu s-au organizat in nici un fel. Din punctul meu de vedere, sunt doar o masa amorfa cu niste cartoane in maini. Unii dintre cei prezenti acolo s-au dus si ei ca sa fie acolo, sa fie parte din proteste, dar daca ii intrebi pentru ce prostesteaza, o sa ridice din umeri.
     For the sake of arguing, sa spunem ca una din institutiile statului ar accepta sa discute cu manifestantii. Cine din randul protestatarilor se va duce la discutii? Ce vor cere mai exact? Care vor fi conditiile lor? Care sunt solutiile pe care le ofera? Cu alte cuvinte: CINE si CE negociaza?
     Il vor pe Basescu jos. De acord. Cine vine in loc? Au variante?! Nu, ca ei dau in toti... Deci?!?! Sincer acum, voua chiar nu va e frig? Cand faceti o chestie, nu va ganditi si voi la costuri si beneficii? In conditiile organizarii de acum, beneficiile nu pot fi decat 0, dar costurile vor creste exponential odata cu varsta... ca na, reumatismul nu iarta, trust me! Unde mai pui ca si Nurofenul e scump...
     Ce vreti mai exact, cine va conduce, cine va discuta ca si reprezentant al vostru, ce solutii oferiti?! Cand o sa se raspunda la aceste intrebari de bun-simt voi considera protestul ca fiind o ”entitate” legitima! In the meantime, pe mine deja ma plictiseste ”marea adunare nationala” de la Universitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu