duminică, ianuarie 9

Cu balanta atarnand intr-una din parti

La bilant cu mine! Pana si eu ma intreb daca am iesit pe plus sau pe minus din 2010?! Si evident ca nu pot sa ma hotarasc. Ideea de baza este ca am pierdut niste lucruri importante in 2010, la fel ca si in 2008 (sa fie clar: anii pari sunt ani prosti!... oare as putea sa ii sterg din calendar?). Dar pe de alta parte trebuie sa recunosc ca am castigat lucruri poate mai importante decat ce am pierdut. Deci balanta se inclina in una din parti, I wonder which one. Cu starea pe care o am acum as spune ca am castigat, ca pana si ce am pierdut s-a transformat intr-un castig (daca e cazul, o sa fac un update cand o sa fiu blegoasa si moody, pentru ca acum totul mi se pare frumos).
Asa... sa incep cu pierderile zic, nu de alta, dar macar sa termin frumos:
- am pierdut timp, dar asa, mult, prost si fara rost... si ma scoate din sarite ca nu se mai intoarce. Am avut niste planuri foarte interesante, dar care cereau timp si de care in fiecare zi spuneam ca ma apuc... si nu m-am apucat. Acum sunt pe lista de 2011, si chiar sper ca mi-am invatat lectia cu timpul. Daca nu, mai incercam si in 2012, ca oricum nu renunt la ele.
- am pierdut un prieten care acum ceva timp era pe lista cu amici cu potential de a ajunge in categoria best. De chestia asta nu imi pare rau nici o secunda, pentru ca pur si simplu nu a meritat efortul depus de mine, deci e out. Imi pare rau draguta, chiar nu stii ce e aia prietenia. Poate o sa te invete cineva la un moment dat si o sa iti dai seama de anumite lucruri. Nu dai in cine te ajuta. Punct!
- am pierdut si un prieten din categoria best. Eh, acolo a fost ceva mai problematic, dar oricum treci peste orice. Pana una alta, totul se termina in viata. Macar s-a terminat cu noi razand pe moment. Dupa cum spunea Oscar Wilde: ”Rasul nu-i deloc un inceput rau al unei prietenii si este cel mai bun sfarsit al ei”.
- am pierdut lupta cu sportul. Ma tot apucam si ma tot lasam... dar cat sa pierd si lupta asta? De luni la kangoo cu mine. Am zis!
- mai sunt ai altele, dar nu suficient de importante cat sa le mentionez

Curios ca nu m-a afectat sa scriu despre pierderile mele. Asa ca trec, senina si cretina, la castiguri:
- m-am apucat de facultate... din nou, de data asta de pasiunea vietii, psiho. Si acum o sa inceapa sesiunea si deci marea toceala ... sunt curioasa daca mi-am iesit din mana... on va voir.
- mi-am cunoscut viitorii nasi, care acum sunt in categoria best, fara sansa de a iesi de acolo. V-a mancat, acum nu mai scapati de mine...
- am facut blogul asta, care desi pare blegos si over-emotional, reprezinta o parte a mea pe care nu am vrut sa o scot la iveala mult timp. Da, am si stari din astea, mai si simt ... si nu vad unde e problema.
- am cunoscut multi oameni noi de care imi place rau si cu care vreau sa construiesc ceva
- am riduri noi de la ras, dar na, le acoperim pana ne dam pe botox :))
- am cunoscut o parte a mea puternica, foarte capabila sa ia decizii drastice, care poate o fac sa sufere pe moment, dar care sunt deciziile bune pe termen lung (de fapt la mine e cu termen mai scurt, ca nu am rabdare)
- in ultimii 2 ani am fost plecata de cate 3 ori din tara, deci trebuie sa pastrez trendul... anul asta Barcelona here I come again! In rest nu m-am hotarat unde mai merg. In 2010 am bifat: Portugalia, Italia si Austria.
- am consolidat cateva prietenii si unii din copiii mei mi-au aratat lucuri la care nu ma asteptam si pentru care le multumesc. Majoritatea copiilor mei au ramas in joc si si-au asigurat at pozitia cu superglue afectiv aka interes pentru prietenia noastra. Asta e cu big LIKE.
- am invatat ca patience pays off... intotdeauna! Asa ca in 2011 o sa invat sa am rabdare. Cred ca ar fi cea mai mare reusita a anului.

Cam asa...

4 comentarii:

  1. Recomand pentru anul 2011 sa reduci un pic partea pragmatica a ta si sa te lasi mai mult in valurile romantismului, dragostei si a daruirii ... Scoate la iveala ce ai in coltul lobului, din stanga jos a inimii, langa plaman.

    RăspundețiȘtergere
  2. ca sa ajung la echilibru nu?! ia uite balanta din tine cum se revolta si incearca sa faca raul sa curga la deal ...
    te anunt la sfarsitul anului ce a iesit ... dar cred ca o sa observi si pe parcurs ;)
    wish me luck on that, ca nu e asa usor ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. nici o balanta nu atinge echilibrul decat pentru o perioada f scurta....un moment in timp. Eu iti tin pumnii dar stiu ca fiecare an este o experienta si din fiecare experienta invatam ceva...la sfarsitul lui 2011 vei spune mult mai multe la capitolul realizari.
    Emma

    RăspundețiȘtergere
  4. Mult noroc in tot ce vrei sa realizezi!

    RăspundețiȘtergere