vineri, februarie 3

Criza lu' 30


     De ce ne paleste pe toate? Adica VA.... ca pe mine sper sa nu ma! Mi se pare ca aceasta criza este deja o institutie. Daca nu te ia pe sus, inseamna ca esti defecta. Eh, zi zau!
     Una din prietenele mele tocmai ce a facut 30 de ani (hai la multi ani woman mica!). Arata ca la 20, a facut lucruri cat pentru 40, dar face misto (sper eu!!!) ca a atins-o criza lu' 30. Asa ca am inceput sa ma gandesc de unde vine ideea asta. Si singura concluzie la care am ajuns este ca e un concept construit social. Pana acum ceva ani, la varsta asta majoritatea erau maritate, aveau copii si tineau o casa. Corect, dar asta era inainte! Se intampla pe vremea mamelor noastre. Acum nu mai e cazul! Si e perfect.
     Stau sa ma gandesc la amica mea si la alta prietena care anul asta va face 30. Fetele astea chiar au facut lucruri cu viata lor. Dar totusi au in minte ideea de 30. Si pe mine ma enerveaza asta. Ca poate ele chiar sunt oarecum ingandurate, si mie imi vine doar sa rad la idee...
     Ia sa vedem: la 20 de ani va permiteati sa plecati cand voiati intr-un city break la Barcelona sau Londra? Sa aveti 10 parfumuri odata sau sa va cumparati pantofi in fiecare luna? Aveati mintea de acum? Aveati cunostintele sau cariera de acum? Eu tin minte ca la varsta aia nu aveam decat bursa, un job part time prost platit si pe ai mei. Asa ca stateam frumusel si imi planificam maxim o plecare pe an, undeva cat mai aproape. Si despre intelepciune nici nu mai vorbesc (ma rog, oricum nu cred ca e cazul sa vorbesc tocmai eu despre acest subiect... ma bazez ca inca nu am 30 si chiar sper sa o descopar si pe asta pana atunci...da, speranta nu moare!). Deci, de ce anume va panicheaza ideea de 30? Acum puteti sa faceti cam tot ce nu puteati la 20.  Asta in conditiile in care majoritatea inca nu pot... Iar de pierdut nu ati pierdut nimic din cate stiu eu. So, zambim si noi pe sub mustati un pic?
     Earth calling all women out there care fac 30 si sunt prietene cu mine: get a grip!!! De la voi care imi sunteti prietene chiar ma astept sa depasiti aceasta bestie sociala trista careia ii spunem criza lu' 30. Chiar mi se pare inutil sa va consolez (sincer, nici macar nu stiu cum sa o fac, pentru ca nu inteleg deloc ideea asta), cand am putea sa radem mult, prost si fara rost.


Un comentariu:

  1. Carmencitu', I couldn't agree more!
    Stii teoria mea, 30'ii de acum sunt 20'ii de altadata...deci abia de la 30 de ani in sus ne putem pune probleme de casa/familie etc.
    Singurele dezavantaje sunt ca o sa avem riduri in pozele de la nunta (dar si pt asta exista photoshop :P) si copiii nostri o sa ne strige grandma :))

    RăspundețiȘtergere